onsdag 29 juni 2016

Årets fotbollsskola i bilder

Sedan 2006 har jag fotat föreningens fotbollsskola varje sommar utom 2013 och 2014. Det är hiskeligt kul att ha bilder på alla barn och ungdomar där de som var med 2006 nu har hunnit växa sig vuxna.



Fotbollsskolan pågår under fyra kvällar där den första dagen är lite längre då den utnyttjar även en del av söndagseftermiddagen. I samband med första dagens aktiviteter delas deltagarnas utrustning ut och de brukar få en fotboll, en vattenflaska och en tröja.



Det gäller alltså att fota alla deltagare någon gång under dag 2 till 4 då de alla använder sina nya tröjor. Enhetligt och snyggt. Dessutom får alla unga ledare sin egen utrustning vilket med 100 barn och 15 ledare ger ett maffigt intryck när man tittar ut över idrottsplatsen gräsmatta.

Räddningstjänsten visar upp ett par av sina fordon

Förra året blev jag ombedd att ta gruppbilder på de 8-9 grupper som deltagarna var indelade i. Det har jag inte gjort i år men däremot tagit en gruppbild på alla ledare samt en jättegruppbild på alla deltagare. Att ta sig upp på kioskens tak är en sak, att komma ner ännu en halvläskig upplevelse...

Alla lirare och ledare 2016

När jag går runt med två kameror och ganska mycket utrustning blir många barn alldeles säkra på att de ska få "vara med i tidningen". Tyvärr får jag ta ner dem på jorden igen och meddela att de bilder jag tagit "bara" ska visas på föreningens hemsida. Tänk att det fortfarande lockar att vara med i en papperstidning...

Spontan uppställning för en gruppbild

Det som är extra kul med fotbollsskolan är att så många syskon och föräldrar stannar kvar under tiden den pågår. Minst 2 timmar varje kväll spenderas på idrottsplatsen och det blir en social samlingspunkt med fotbollen och föreningen i centrum.



Förutom glädjen och nyfikenheten i barnens ögon, de yngsta deltagarna är i år födda 2010, så uppskattar jag de unga ledarnas möjlighet att utvecklas. De tar ansvar på ett alldeles utmärkt sätt och lär sig fantastiskt mycket på fyra kvällar.



Under några år var jag väldigt involverad i fotbollsskolan men sedan 2013 har jag tagit kliv bakåt och nöjer mig som sagt med att gå runt och fotografera. Det räcker alldeles utmärkt för mig numera.

Här hittar du 60 bilder som jag gjort i ordning till föreningens hemsida.>>>


På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar